Privacybeleid

TOP Beheer B.V. en de aan haar gelieerde bedrijven (hierna in enkelvoud: “TOP”) hechten groot belang aan de privacy van hun klanten en de bezoekers van hun vestigingen en deze website. In deze verklaring informeert TOP u over welke persoonsgegevens en zakelijke gegevens wij verwerken en waarom wij dat doen.

Wie is er verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens?

TOP Beheer B.V., Baarlandsezandweg 5, 4431 NJ ‘s-Gravenpolder, KVK 22043974.

Welke gegevens verwerkt TOP?

TOP is de beheerder van www.theoniongroup.com en kan persoonsgegevens en zakelijke gegevens van u verwerken omdat u betrokken bent bij onze bedrijfsactiviteiten en/of omdat u deze gegevens zelf aan ons hebt verstrekt. TOP kan deze gegevens verwerken (bijvoorbeeld) wanneer u bij ons bekend bent als klant, zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief of wanneer u contact met ons opneemt.

TOP kan de volgende persoonsgegevens en zakelijke gegevens van u en/of uw bedrijf verwerken:

  • voor- en achternaam;
  • telefoonnummer;
  • e-mailadres;
  • IP-adres;
  • Gegevens over het gebruik van de website.

Waarvoor gebruikt TOP uw gegevens?

TOP verwerkt uw gegevens om contact met u te kunnen opnemen als u daar om verzoekt, of om u schriftelijk te kunnen benaderen. Daarnaast kan TOP uw persoonsgegevens en zakelijke gegevens gebruiken om haar bedrijfsactiviteiten (en eventueel de overeenkomst die TOP met u heeft) te kunnen uitvoeren.
Concreet gebruiken wij uw gegevens bijvoorbeeld voor:

  • de verificatie van uw identiteit als u met ons in contact treedt;
  • het plaatsen van uw bestelling voor producten;
  • het bijhouden van door u aangegeven voorkeuren;
  • het optimaal weergeven van de website op uw internetbrowser of het apparaat dat u gebruikt;
  • het bieden van klantenservice via verschillende kanalen;
  • het op orde houden van onze interne administratie en het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen;
  • het verstrekken van voor u relevante informatie m.b.t. onze producten waaronder nieuwsbrieven en promotionele uitingen;
  • het kunnen bieden van advertenties, gebaseerd op je eerdere bezoek aan The Onion Group;
  • het analyseren van prestaties van de website.

Maakt TOP gebruik van zogenaamde ‘geautomatiseerde besluitvorming’?

Nee, TOP maakt geen gebruik van besluiten door computerprogramma’s of -systemen zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van TOP) tussen zit als het gaat om zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?

TOP bewaart persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen, waarvoor de gegevens worden verzameld, te realiseren. Van uw gegevens op Google Analytics, betreft IP-adressen (geanonimiseerd) en websitegedrag, is de bewaartermijn 14 maanden. De gegevens worden binnen de Europese Economische Ruimte (EER) opgeslagen.

Indien een overeenkomst met u of uw bedrijf tot stand komt, zullen wij de gegevens die u ons hebt verstrekt bewaren zolang dat nodig of redelijk is voor de afhandeling van deze overeenkomst en het leveren van de met u afgesproken service. Deze gegevens worden gedurende maximaal vijf jaar na de beëindiging van de overeenkomst opgeslagen. Na de betreffende periode zullen wij de gegevens verwijderen of anonimiseren.

Worden uw gegevens met derden gedeeld?


Uw gegevens worden in beginsel niet aan derden verstrekt. TOP verstrekt uw persoonsgegevens uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst die TOP met u of uw bedrijf is aangegaan. Het gaat hierbij om derden die diensten voor ons uitvoeren en in dat kader ook persoonsgegevens verwerken.

Deze ‘verwerkers’ kunnen ons bijvoorbeeld betalings-, advertentie-, klant- of verkoopondersteunende diensten bieden, ons ondersteunen bij het verzenden van e-mails of het analyseren van feedback en ons helpen bij het beveiligen van onze website of andere systemen. Verwerkers hebben de plicht tot geheimhouding en mogen de specifieke gegevens alleen gebruiken voor het leveren van diensten aan TOP in overeenstemming met onze instructies. Ook de wet of een verzoek van autoriteiten kan ons verplichten om gegevens met derden te delen.

Google Analytics/Ads


TOP maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en hoe effectief Adwords-advertenties van TOP bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van uw geanonimiseerd IP-adres, overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in Europa. Leest u het privacybeleid van Google voor meer informatie. U treft het privacybeleid van Google Analytics hier aan. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan TOP te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. TOP heeft hier geen invloed op. TOP heeft Google geen toestemming gegeven om via verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Gegevens over websitegedrag worden gebruikt voor het bieden van gepersonaliseerde advertenties, passend bij het websitegedrag.

Leadinfo

We maken gebruik van de leadgeneratieservice van Leadinfo B.V., Rotterdam, Nederland. De tool herkent bedrijfsbezoeken op onze website op basis van IP-adressen en toont ons openbaar beschikbare informatie, zoals bedrijfsnamen of adressen. Bovendien plaatst Leadinfo twee first-party cookies, om het gebruikersgedrag op onze website te evalueren en verwerkt de tool domeinen uit formulierinvoeringen (bijv. “Leadinfo.com“) om IP-adressen met bedrijven te correleren en diensten te verbeteren. Meer informatie is beschikbaar op www.leadinfo.com. Op deze pagina: https://www.leadinfo.com/en/opt-out heb je een opt- out-optie. Bij een opt-out worden uw gegevens niet langer door Leadinfo geregistreerd.

Welke cookies of vergelijkbare technieken gebruikt TOP?


Er worden op de website gebruik gemaakt van functionele cookies, analytische cookies en tracking cookies.

Gedetailleerde cookiebeschrijving:

Cookie 

Beschrijving

Duur

Soort

_ga_*

Google Analytics plaatst deze cookie om de bekeken pagina’s op te slaan en te tellen.

1 jaar 1 maand 4 dagen

Analytics

_ga

De _ga-cookie, geïnstalleerd door Google Analytics, berekent bezoekers-, sessie- en campagnegegevens en houdt ook het gebruik van de site bij voor het analyserapport van de site. De cookie slaat informatie anoniem op en kent een willekeurig gegenereerd nummer toe om unieke bezoekers te herkennen.

1 jaar 1 maand 4 dagen

Analytics

wp-wpml_current_language

Meertalige plugin stelt deze cookie in om de huidige taal/taalinstellingen op te slaan.

Sessie

Functioneel

_gid

De _gid cookie, geïnstalleerd door Google Analytics, slaat informatie op over hoe bezoekers een website gebruiken en maakt tevens een analyserapport van de prestaties van de website. Enkele van de gegevens die worden verzameld zijn het aantal bezoekers, hun bron en de pagina’s die ze anoniem bezoeken.

1 dag

Analytics

_gat_gtag_UA_*

Google Analytics plaatst deze cookie om een unieke gebruikers-ID op te slaan.

1 minuut

Analytics

TOP gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. TOP gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze informatie stelt ons in staat om te ontdekken wat u interesseert en om onze dienstverlening voor u te personaliseren en te optimaliseren. Concreet zorgen deze cookies ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

U kunt uw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen


U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, door ons te laten corrigeren en/of door ons te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens in te trekken, bezwaar te maken tegen deze verwerking of ons te verzoeken om uw gegevens over te dragen aan een derde.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of gegevensoverdraging, een intrekking van uw toestemming of bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@theoniongroup.com. Wij nemen dan contact met u op om vast te stellen dat het verzoek, intrekking of bezwaar daadwerkelijk van u afkomstig is. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren binnen 60 dagen op uw bericht.

Wij zullen er alles aan doen om hierin met u tot overeenstemming te komen. Voor het geval dit niet lukt wijzen wij u op de mogelijkheid om over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Beveiliging

TOP neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn, u aanwijzingen hebt voor misbruik of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door TOP verzamelde persoonsgegevens, neemt u dan contact met op met onze klantenservice of via info@theoniongroup.com.

Wijzigingen in deze privacyverklaring


Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Wij raden u daarom aan om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens TOP
Baarlandsezandweg 5
4431 NJ ’s-Gravenpolder
Nederland
T: +31 (0)113 315 050
E: info@theoniongroup.com

Cookiebeleid

Wat zijn cookies?


Wij maken gebruik van cookies op onze website www.theoniongroup.com. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer en/of mobiele apparaat worden geplaatst wanneer u onze website bezoekt. Deze tekstbestanden worden meegestuurd aan uw browser en worden vervolgens op de harde schijf of in het geheugen van uw computer of mobiele apparaat opgeslagen. Zo kunnen wij als eigenaar van onze website informatie verzamelen of opslaan over uw websitebezoek of over (het apparaat van) u als bezoeker. Wanneer u op een later moment weer terugkomt op onze website, wordt uw informatie herkend en registreren de cookies dat u de website opnieuw bezoekt.

Waarom worden cookies geplaatst?

De informatie van cookies stelt ons in staat om te ontdekken wat u interesseert en om onze dienstverlening voor u te personaliseren en te optimaliseren. Hierbij hebben wij een commercieel belang. Door het plaatsen van cookies kunnen wij de structuur, de navigatie op onze website en de inhoud van onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Hierdoor kunt u onze website op ieder moment en op iedere locatie bezoeken en informatie raadplegen.

Welke soorten cookies worden geplaatst?


Op onze website maken wij gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Wij van vinden het van groot belang dat u weet van welke cookies op onze website gebruik wordt gemaakt en voor welke doeleinden. Deze vindt u hieronder. Deze cookies zullen uw apparaten niet beschadigen.

Functionele cookies


Functionele cookies worden geplaatst om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze anonieme cookies zorgen er onder meer voor dat uw voorkeuren (zoals taal) en zoekresultaten worden opgeslagen. Ook worden uw browserinstellingen opgeslagen, zodat u onze website optimaal op uw beeldscherm kunt bekijken. Voor het gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist. Dit betekent dat het niet mogelijk is om u voor deze cookies af te melden.

Analytische cookies


Analytische cookies worden geplaatst om het gebruik van onze website te onderzoeken en onze website te verbeteren. Door het gebruik van deze cookies kunnen wij uw (surf)gedrag op onze website op een anonieme manier in kaart te brengen. Uw persoonsgegevens worden hierbij niet gebruikt. Wel kunnen wij op deze manier nagaan welke onderdelen op onze website (goed) worden bekeken en zo nodig aanpassingen doorvoeren. Wij hebben hierbij een commercieel belang. Wij maken gebruik van GoogleAnalytics en Leadinfo. Met Leadinfo hebben wij (een) verwerkersovereenkomsten gesloten. Google en Leadinfo plaatsen de analytische cookies op uw apparaat. Zo kan worden bepaald welke onderdelen van onze website het meest interessant zijn voor onze bezoekers. Er wordt ook gemeten hoeveel bezoekers op onze website komen. Wij gebruiken uitsluitend uw geanonimiseerd IP-adres voor Google Analytics. Onder meer de volgende gegevens worden opgeslagen in onze systemen:

  • het aantal bezoekers dat onze website bezoekt;
  • hoeveel tijd bezoekers op onze website besteden;
  • welke browser door u wordt gebruikt;
  • vanaf welke webpagina u op onze website terecht bent gekomen;
  • op welk moment en hoe lang u onze website bezoekt;
  • welke pagina’s u op onze website bezoekt;
  • ingevulde contactformulieren.

U leest verderop in ons cookiebeleid meer over het plaatsen van cookies door Google Analytics en Leadinfo.

Tracking cookies


Tracking cookies volgen uw bezoek aan onze website met als doel een profiel van onze websitebezoekers op te bouwen. Op deze manier kunnen advertenties aan u worden getoond waar u mogelijk in geïnteresseerd bent. Ook wordt uw gebruikservaring geoptimaliseerd en kan uw surfgedrag over meerdere websites worden gevolgd. Dit doen wij onder meer door gebruik te maken van social media buttons (plugins) op onze website. Door middel van deze share buttons kunt u met ons in contact komen via onze social media kanalen. U kunt ook onze berichten delen op uw social media kanalen. Deze cookies zorgen voor het gebruiksgemak van de website en brengen uw surfgedrag in kaart. Als laatste kan de embedded content (een foto, video of audiobestand) op onze website (marketing)cookies bevatten. Deze cookies worden alleen geplaatst wanneer u deze content aanklikt of afspeelt. Voor onze Google Ads wordt er ook retargeting toegepast.

Wat zijn de overige technieken?


Naast cookies maken wij (via derde partijen) gebruik van JavaScripts en web beacons. Dit zijn standaard internettechnieken die er samen met cookies voor zorgen dat een systeem bepaalde informatie kan verzamelen, zoals in ons geval over uw interacties met onze website. Het verzamelen van informatie gebeurt door JavaScripts. Cookies slaan deze informatie op in kleine tekstbestanden. Het versturen van deze informatie gebeurt door web beacons. Door cookies en overige technieken te gebruiken, zorgen wij er onder meer voor dat:

  • u bij herhaald gebruik van onze website niet steeds dezelfde informatie ontvangt of hoeft in te voeren;
  • wij het aantal websitebezoekers kunnen meten;
  • de effectiviteit van onze advertenties kan worden geëvalueerd;
  • algemene gebruikspatronen kunnen worden geanalyseerd;
  • wij kunnen bijhouden hoe onze website wordt gebruikt en welke functie of welk onderwerp nog verbetering behoeft;
  • wij u speciale functionaliteiten aan kunnen bieden;
  • wij bij kunnen houden hoe vaak een advertentie wordt getoond.

Gedetailleerde cookiebeschrijving:

Cookie  Beschrijving Duur Soort
_ga_* Google Analytics plaatst deze cookie om de bekeken pagina’s op te slaan en te tellen. 1 jaar 1 maand 4 dagen Analytisch (Google Analytics)
_ga Google Analytics plaatst deze cookie om bezoekers-, sessie- en campagnegegevens te berekenen en het gebruik van de site bij te houden voor het analyserapport van de site. De cookie slaat informatie anoniem op en kent een willekeurig gegenereerd nummer toe om unieke bezoekers te herkennen. 1 jaar 1 maand 4 dagen Analytisch (Google Analytics)
_gcl_au Google Tag Manager stelt de cookie in om te experimenteren met de efficiëntie van advertenties op websites die hun diensten gebruiken. 3 maanden Analytisch
test_cookie doubleclick.net stelt deze cookie in om te bepalen of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt. 15 minuten Tracking (Advertisement)
wp-wpml_current_language Meertalige plugin stelt deze cookie in om de huidige taal/taalinstellingen op te slaan. Sessie Functioneel
IDE Google DoubleClick IDE-cookies slaan informatie op over hoe de gebruiker de website gebruikt om hem relevante advertenties te tonen op basis van het gebruikersprofiel. 1 jaar 24 dagen Tracking (Advertisement)
_gid Google Analytics plaatst deze cookie om informatie op te slaan over hoe bezoekers een website gebruiken en om een analyserapport te maken van de prestaties van de website. Enkele van de verzamelde gegevens zijn het aantal bezoekers, hun bron en de pagina’s die ze anoniem bezoeken. 1 dag Analytisch (Google Analytics)
_gat_gtag_UA_* Google Analytics plaatst deze cookie om een unieke gebruikers-ID op te slaan. 1 minuut Analytisch (Google Analytics)
_li_id Een first party cookie om te bepalen of de bezoeker nieuw is of al eerder de site heeft bezocht. Wordt enkel in de huidige sessie gebruikt Analytisch (Leadinfo)
_li_ses Een first party cookie om te bepalen welke pagina’s er tijdens een sessie zijn geraadpleegd. 2 jaar Analytisch (Leadinfo)

 

Google
Wij maken gebruik van Google Analytics 4, een webanalyse-service van Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies, JavaScript en web beacons om gegevens te verzamelen over het gebruik van onze website en om rapporten te genereren over de activiteit ervan. Deze informatie kan verschillende gegevens bevatten, waaronder (maar niet beperkt tot) het IP-adres van uw apparaat, browsertype, besturingssysteem, verwijzings-URL’s, bezochte pagina’s, geografische locatie en tijdstippen van bezoeken. Deze gegevens worden gebruikt voor het analyseren van het gebruik van de website, het bijhouden van gebruikersgedrag en het genereren van statistieken over websiteverkeer. Google kan deze informatie ook gebruiken voor gerichte advertenties op basis van uw interesses.

Voor meer informatie over hoe Google gegevens verzamelt en verwerkt, verwijzen we naar het privacybeleid van Google. U kunt zich afmelden voor het verzamelen van gegevens door Google Analytics door de Google Analytics Opt-out Browser Add-on te installeren of door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.  Door onze website te gebruiken, stemt u in met het verwerken van gegevens door Google zoals hierboven beschreven.

Leadinfo

Wij maken daarnaast gebruik van de leadgeneratieservice van Leadinfo B.V. te Rotterdam (Nederland). De tool herkent bedrijfsbezoeken op onze website op basis van IP-adressen en toont ons openbaar beschikbare informatie, zoals bedrijfsnamen of adressen. Bovendien plaatst Leadinfo twee first-party cookies, om het gebruikersgedrag op onze website te evalueren en verwerkt de tool domeinen uit formulierinvoeringen (bijv. “Leadinfo.com”) om IP-adressen met bedrijven te correleren en diensten te verbeteren. Meer informatie is beschikbaar op www.leadinfo.com. Op deze pagina: www.leadinfo.com/en/opt-out heb je een opt- out-optie. Bij een opt-out worden uw gegevens niet langer door Leadinfo geregistreerd.

Toestemming

Wij maken alleen gebruik van (bepaalde) analytische en technische cookies en andere technieken indien u hier vooraf uitdrukkelijke toestemming voor hebt verleend. Het is uw keuze om cookies te accepteren of te weigeren. U kunt uw keuze op ieder moment aanpassen. Wilt u geen cookies meer ontvangen en/of wilt u de geplaatste cookies verwijderen? Past u dan de instelling van uw internetbrowser aan om het gebruik van cookies volledig te blokkeren. U kunt ook alle informatie die eerder is opgeslagen via deze instellingen verwijderen. Dit betekent wel dat sommige functies op onze website kunnen worden uitgeschakeld. U kunt onze website dan nog wel raadplegen. Let wel: dit dient u per browser aan te passen. Let hier dus op als u verschillende browsers gebruikt, zoals Internet Explorer en Google Chrome.

Uw cookie-instellingen 

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met de gegevens die wij van u verzamelen. Het is uw keuze wat wij van u mogen volgen. Mogelijk hebt u al toestemming gegeven voor het plaatsen van cookies. U kunt deze keuze op ieder moment wijzigen via onze website. Rechtsonder staat een witte balk (beheer toestemming) waar u op kunt klikken en de keuze kunt aanpassen.

Onze privacyverklaring

Met het gebruik van (bepaalde) analytische en technische cookies verwerken wij uw gegevens. Wilt u weten welke gegevens van u worden verwerkt, op welke grondslag wij dit doen, voor welke doeleinden, de bewaartermijn en bescherming van deze gegevens en jouw rechten? Lees dan onze privacyverklaring hierboven.

Vragen?

Er kunnen wijzigingen worden aangebracht in ons cookiebeleid, bijvoorbeeld omdat er een wijziging plaatsvindt in het gebruik van cookies op de website. Wij raden u aan om dit cookiebeleid regelmatig te raadplegen. Indien er nog vragen zijn over de cookies die wij gebruiken, kunt u contact opnemen via het contactformulier (hiervoor dient u willekeurig op een van de producten te klikken) of een e-mail sturen naar info@theoniongroup.com.